Zoek
De gemeente
 • Steun van je gemeente

  De gemeente kan je op heel wat manieren ondersteunen. Hoe je die ondersteuning kan krijgen, vraag je best na bij je jeugddienst

  Vooreerst geven de meeste gemeente een subsidie aan de jeugdbewegingen: voor jullie werking, voor het onderhoud van je lokaal, ... Vaak is er ook materiële ondersteuning (kampvervoer, gratis vuilniszakken, ...). Wil je hier iets aan veranderen, dan schakel je best de jeugdraad in.

  Wil je als scoutsgroep een fuif organiseren of de markt inpalmen met een zotte

  Lees meer
 • College van Burgemeester en Schepenen

  Het College van Burgemeester en Schepenen (of: schepencollege) is de 'uitvoerende macht' van je gemeente. Zij beslissen dus heel veel over wat er in je gemeente (niet) gebeurt, al moeten ze verschillende beslissingen ook voorleggen aan de gemeenteraad.

  De belangrijkste contactpersonen voor je scouts- en gidsengroep zijn de burgemeester en de schepen van jeugd. Neem zeker na de gemeenteraadsverkiezingen eens contact met hen op! Het helpt je om bepaalde dossiers (bvb. over je lokaal, over je subsidies, over burenklachten, ...) bespreekbaar te maken en het vergemakkelijkt om samen naar een goede oplossing te zoeken.

  Je staat daar trouwens niet alleen in. Een

  Lees meer
 • De jeugddienst

  De jeugddienst is een deel van de administratie van je gemeente. Op de jeugddienst werken één of meerdere mensen (vaak de jeugdconsulent genoemd) die het jeugdbeleid van de gemeente opvolgen en uitvoeren. De gegevens van je jeugddienst vind je op de website van VVJ.

  Op de jeugddienst kan je terecht met al je vragen, gaande van subsidies tot hoe je best een fuif organiseert.

  De jeugdconsulent volgt ook de jeugdraad op.

  Lees meer