KAVO ID

Wanneer je een attest wil halen dat erkend is door de Vlaamse overheid (animator, hoofdanimator of instructeur), dan heb je daar sinds 1 oktober 2015 een KAVO ID voor nodig. Een KAVO ID is een profiel op de website www.mijnkadervorming.be. Hieronder vind je hoe je zo’n profiel aanmaakt.

Alle Vlaamse jeugdorganisaties met cursussen gebruiken dit KAVO ID om cursisten aan een cursus, stageplaats en -begeleider te koppelen. Het is dus erg belangrijk dat je jouw KAVO ID laat weten aan vorming@scoutsengidsenvlaanderen.be, zo kunnen wij jouw ID koppelen. Van zodra je een traject volledig hebt afgelegd, kan je via www.mijnkadervorming.be jouw attest aanvragen.

Vind je vorming leuk en leerrijk, maar heb je geen interesse in een attest, dan hoef je dit KAVO ID niet aan te maken.

Hoe maak je een KAVO ID aan?

• Wie 18 jaar is kan enkel inloggen met een e-id.  Dat kan met een kaartlezer maar ook met de itsme-app. Zorg dat je dus je identiteitskaart en je inlogcode bij de hand hebt.
  • Wie nog geen 18 jaar is kan een account aanmaken met zijn e-mailadres.

Check de handleiding  of bekijk de filmpjes op de kavowebsite.

• Wie geen Belgische identiteitskaart heeft, neemt best contact op met de vormingsverantwoordelijke via vorming@scoutsengidsenvlaanderen.be of 03 231 16 20.
  • Voor hoofdanimator- en instructeurcursussen is het belangrijk dat je jouw ervaring in het jeugdwerk toont. Dat kan door het nummer van jouw behaalde attesten in te geven of een portfolio op te laden. Eerder behaalde attesten: het nummer van je attest vind je op het kleine geplastificeerde kaartje. Het nummer bestaat uit een jaartal en volgnummer (formaat: XXXX/XXXX). Ben je het kaartje kwijt, dan kan je het nummer bij ons opvragen via vorming@scoutsengidsenvlaanderen.be. Portfolio: dit portfolio toont aan dat je genoeg ervaring hebt als animator om deze cursus te volgen.

Geef je KAVO ID door aan vorming@scoutsengidsenvlaanderen.be of vul het in bij het inschrijven van je cursus. Houd je KAVO ID goed bij: je hebt het bij elke cursus nodig. Als je bij een andere organisatie een cursus gaat volgen, gebruik je hetzelfde KAVO ID