Zoek
Over&Weer

Jaarlijks publiceert Scouts en Gidsen Vlaanderen 4 edities van haar leidingstijdschrift "Over & Weer". Hierin tref je diverse en boeiende, speelse én toch onderbouwde artikels over onderwerpen als: takwerking, spel, kamp, veiligheid, enz... Allemaal met een bruikbaar karakter voor jong en oud.

Alle Over&Weers van het huidige scoutsjaar 2019-2020. 

 Huidige jaargang


 

Archief

Heb je wat vernomen over een boeiend kapoenenartikel uit een Over & Weer van pakweg 6 jaar geleden? No problemo, met de zoekmachine ben je er in amper 5 minuten! Met een klik op "Over & Weer Archief" kom je uit op een ruim Over & Weer-verleden. 

Themanummers

Het gebeurt dat Over & Weer doordrongen is van één bepaalde inhoud. Dan spreken we van een themanummer. Aanleiding hiervoor kan een bepaalde gebeurtenis zijn, of tendensen, van zowel binnen als buiten de beweging.

Het thema houdt velen van ons wel een beetje bezig. We staan er even bij stil. Soms verwonderd, maar zeker niet belerend! Er wordt een (verduidelijkend) kader aangeboden; De visie van de nationale leiding, zeg maar. Daarbinnen wordt de volledige vrijheid aan de leiding gegeven. Het is aan de 15 000 "M/V's met talent" om op een geheel eigen en creatieve manier met deze informatie aan de slag te gaan. Van een leuk, actief en zinvol kapoenenspel tot het modereren van een boeiende discussie-avond aan het kampvuur, met de 10 Jins, op trekkamp in het Spaanse Andalousië. Benieuwd? Klik je dan meteen naar de themanummers