Uit-pas en gratis sessies brandveiligheid + EHBO

UIT-pas

Vanaf nu kan je UIT-pas gebruiken in combinatie met Fonds op Maat en nog straffer, je verdient er als groep zelfs geld aan.

Waarom uit-pas gebruiken?

- Anonieme manier op financiële drempels te detecteren bij leden

- 80% korting op lid-, weekend- en kampgeld voor leden met kansentarief

- Gratis reclame voor je groep(skamp en -weekend) via de Uit-pas website

- Op maat begeleiding door Uit-pas medewerker van Stad Gent

Meer info vind je hier

Interesse of vragen? Mail naar stadgent@scoutsengidsenvlaanderen.be

Gratis workshop Brandveiligheid

Op 30/03 in de Jeugddienst (Kammerstraat 12)  kom je alles te weten over brandpreventie -en veiligheid! Kom echte brandjes blussen op onze binnenkoer en afgerukte armen verzorgen tijdens de workshop Eerste Hulp bij Brandwonden!

• 9.45 uur: ontbijt
• 10.15 uur: infosessie brandveiligheid
• 11.15 uur: keuze tussen workshop kleine blusmiddelen of workshop eerste hulp bij brandwonden
Het einde is voorzien om 12.30 uur.

Inschrijven via https://stad.gent/cultuur-sport-vrije-tijd/formulieren/inschrijving-workshop-brandveiligheid

Gratis sessies EBHO

De Jeugddienst organiseert in 2019 opnieuw gratis EHBO-sessies voor het jeugdwerk.

Je leert er om met kleine verwondingen of breuken, een bloedneus en schaafwonden, beten en steken te verzorgen, … kortom alles wat in het dagdagelijkse jeugdwerk kan voorvallen. Net als vorig jaar gaat er ook een speciale sessie reanimeren door. Voor de begeleiders die gewoon even nood hebben aan een EHBO-opfrissing hebben we ook een aparte opfrissingscursus voorzien. De sessies worden gegeven door het Rode Kruis – Gent. Zij die willen krijgen een attest van het Rode Kruis als bewijs dat ze de sessie gevolgd hebben.

Wanneer

Algemene EHBO: woensdag 20 maart, woensdag 24 april en woensdag 22 mei, woensdag 3 juli, telkens van 19u30 tot 22u00

Reanimatiesessie: woensdag 3 april van 19u30 tot 22u00

EHBO-opfrissing: Woensdag 26 juni van 19u30 tot 22u00

Jeugddienst, Kammerstraat 10 in Gent.

Inschrijven

De sessies zijn gratis, maar we vragen wel om in te schrijven voor 1 van de 6 data. Inschrijven doe je hier!

Vermeld zeker je vereniging en met hoeveel deelnemers je zal aanwezig zijn. Als je op het laatste moment verhinderd bent, laat dit tijdig weten zodat we mensen van onze reservelijst kunnen verwittigen.