Geldactiviteiten en financiële zorgen

4 leiders staan met zotte gevrefde gezichten voor een feesttent

Eetdagen, verkopen, feesten & fuiven ... Corona heeft een zware impact op de geldactiviteiten die jullie organiseren.

Alle evenementen moeten voorlopig afgelast of uitgesteld worden.

Geldactiviteiten en afhaalacties mogen wel, maar doe het veilig en conform de huidige coronamaatregelen:

• Je beperkt je tot de functioneel noodzakelijke aanwezigen. Spaghettisaus maken met 20 personen is niet nodig.
  • Je neemt contact op met je gemeente om toestemming te vragen voor een geldinzamelactie in georganiseerd verband.
  • Tijdens het volledige proces gelden de afstand- en mondmaskerregels.
  • Hou je aan de horecaregels, enkel afhaal of levering is mogelijk, onder de volgende voorwaarden: de levering gebeurt buiten en het hele proces verloopt op afstand. Organiseer zoveel mogelijk online.
  • Deur aan deur verkopen is niet toegelaten.

Financiële zorgen?

Bij financiële zorgen is het in tussentijd een goed idee om eens bij de jeugddienst van je lokale bestuur te informeren, de Vlaamse overheid gaf elke gemeente namelijk budget om jeugdverenigingen financieel te ondersteunen.

Laat het duidelijk zijn, Scouts en Gidsen Vlaanderen zal geen groepen failliet laten gaan. Moest je met acute financiële zorgen zitten, kan je altijd terecht bij Scouts en Gidsen Vlaanderen