Geldactiviteiten en financiële zorgen

4 leiders staan met zotte gevrefde gezichten voor een feesttent

Eetdagen, verkopen, feesten & fuiven ... Corona heeft een zware impact op de geldactiviteiten die jullie organiseren.

Alle evenementen moeten voorlopig afgelast of uitgesteld worden.

Geldactiviteiten en afhaalacties mogen wel, maar doe het veilig en conform de huidige coronamaatregelen:

• Je beperkt je tot de functioneel noodzakelijke aanwezigen. Spaghettisaus maken met 20 personen is niet nodig.
  • Je neemt contact op met je gemeente om toestemming te vragen voor een geldinzamelactie in georganiseerd verband.
  • Tijdens het volledige proces gelden de afstand- en mondmaskerregels.
  • Hou je aan de horecaregels, enkel afhaal of levering is mogelijk, onder de volgende voorwaarden: de levering gebeurt buiten en het hele proces verloopt op afstand. Organiseer zoveel mogelijk online.
  • Deur aan deur verkopen is niet toegelaten.

Inspiratie nodig?

• Laat ouders, sympathisanten, leden ... hun aankopen doen via Trooper. Als ze aanduiden dat ze jullie scoutsgroep steunen, geeft Trooper jullie een procentje. Al meer dan 100 scoutsgroepen zijn aangesloten bij Trooper.
  • Willen jullie een online verkoop organiseren, en heb je nog nood aan een online webshop. Neem dan eens een kijkje bij Crowdselling.

Wist je dat?

Zit je in financiële nood door corona? Dan kan je dit jaar een eenmalig project indienen waarvoor jullie giften kunnen ontvangen.

• Stuur ons het promomateriaal door. Heel belangrijk hierbij is dat je voor fiscaal aftrekbare giften geen tegenprestatie mag beloven.
  • De aanvraag gebeurt door de groepsleiding met het bankrekening van jullie groep.
  • Het project kan je aanvragen t.e.m. 31/12/2021 en heeft een beperkte looptijd van 1 jaar.
  • Voor een corona-project hoef je geen begroting en/of afrekening in te dienen. Lang leve de vereenvoudigde procedure.

Lees meer over fiscaal aftrekbare giften

Financiële zorgen?

Bij financiële zorgen is het in tussentijd een goed idee om eens bij de jeugddienst van je lokale bestuur te informeren, de Vlaamse overheid gaf elke gemeente namelijk budget om jeugdverenigingen financieel te ondersteunen.

Laat het duidelijk zijn, Scouts en Gidsen Vlaanderen zal geen groepen failliet laten gaan. Moest je met acute financiële zorgen zitten, kan je altijd terecht bij Scouts en Gidsen Vlaanderen