Hygiëne

JOnggiver op kamp ligt in een groot blauw plastieken bad in de vorm van een schelp.

Handen wassen? Check! Hoesten in je elleboog? Check! Ondertussen ken je de regels wel, maar hier nog even de belangrijkste op een rijtje.

Persoonlijke hygiëne

• Was je handen regelmatig. Zeker voor en na:
    • een activiteit,
    • een maaltijd (inclusief tussendoortjes),
    • een toiletbezoek.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Gebruik (eenmalig) papieren zakdoeken i.p.v. stoffen zakdoeken.
  • Gebruik (eenmalig) papieren handdoeken na het handen wassen.
  • Gebruik afsluitbare vuilnisbakken om papieren zak- en handdoeken in te gooien, die je liefst niet met je handen moet openen (pedaalemmers zijn ideaal).
  • Informeer je leden en hang posters op (pictogrammen met maatregelen, handen wassen, enz.).

Infrastructuur

• Reinig contactoppervlakken die door meerdere bubbels gebruikt worden. Doe dat telkens nadat daar een bubbel geweest is. Op het einde van jullie scoutsactiviteit maak je alles grondig schoon.
  • Verlucht gebouwen, ook tijdens de activiteiten. Laat ze overdag zoveel mogelijk open staan (als het niet regent).

Materiaal

• Vermijd activiteiten of spelen waar er veel materiaal binnen de bubbel gedeeld moet worden. Laat leden bijvoorbeeld eigen spel -of knutselmateriaal meenemen.
  • Wil je toch binnen de bubbel gemeenschappelijk iets gebruiken of materiaal uitwisselen? Reinig of ontsmet dat dan telkens tussendoor.