Zomer 2021

een kampterrein in de warme gloed van de avondzon

Zomer 2021: voor de laatste keer een corona-editie. Hier vind je alle regels voor het organiseren van je scoutswerking op een rijtje. Deze maatregelen gelden van 25 juni t.e.m. 31 augustus.

Veel gestelde vragen

In principe gelden de regels in heel België. Jammer genoeg hebben gemeenten het recht om toch nog strengere maatregelen op te leggen. En dit ook doen. Plan je met meer dan één bubbel een terrein te delen? Vermijd dan verrassingen en contacteer je gastgemeente om te melden hoe jullie kamp of weekend eruit zal zien in de aanwezigheid van meerdere bubbels en vraag expliciet naar zekerheid dat jullie kamp of weekend kan doorgaan zoals, ongetwijfeld, zorgvuldig gepland.

We proberen strengere gemeenten via onze overheden en eigen communicatiekanalen te wijzen op de nationale beslissingen die zijn gemaakt in kader van veiligheid. Hopelijk kan er nog zoveel mogelijk doorgaan zoals gepland, maar neem de twijfel weg en ga voor het zekere i.p.v. het onzekere; contacteer je gastgemeente om een expliciet akkoord te krijgen dat je kamp of weekend zoals voorbereid mag doorgaan. Zo kan je nadien op twee oren slapen.
 

Ben je geholpen met deze info?

Wij doen alles dat we kunnen om gemeenten aan te sporen geen controles te doen. Ze moeten vertrouwen hebben dat jullie de maatregelen volgen en dat jullie goed voorbereid zijn.
Gemeenten mogen wel controles uitvoeren en GAS-boetes geven. In extreme gevallen kunnen ze jullie de toegang tot het grondgebied ontzeggen. Het is dus zeer belangrijk de maatregelen goed te volgen
 

Ben je geholpen met deze info?

Gemeentes en steden kunnen controles uitvoeren op jullie kamp, zelf of via de politie.

Vanuit hun autonomie kunnen ze extra regels opleggen. Dat wil dus zeggen dat een stad of gemeente in een politiereglement extra maatregelen kan opleggen indien zij dit wenselijk achten. Wanneer je met dergelijke zaken geconfronteerd wordt, ga dan zeker ook in gesprek en vraag hen jou te informeren waar je deze info kan terugvinden zodat je je verder goed kan informeren. Op die manier kan je ook nagaan of het werd opgenomen in hun reglement.

Ben je geholpen met deze info?

Meer veelgestelde vragen