#scoutsgelukske

Gelukspopje

Tijdens het tweede jaarthemaweekend van 19 en 21 maart 2021 zet Scouts en Gidsen Vlaanderen in op kleine scoutsgelukskes! En die bestaan, met hopen! Laat de scouts een kampvuurtje zijn in donkere tijden.

Deel jullie kleine scoutsgelukskes met elkaar en de leden en stuur zo een golf van positiviteit door Scouts en Gidsen Vlaanderen. ‘t Zal wel zijn!

Knutsel gelukspoppetjes met je leden. Hieronder vind je inspiratie. En deel jullie scoutsgelukskes via sociale media. ‘s Ochtends op kamp met je blote voeten door het natte gras wandelen, je uniform aantrekken, aan het kampvuur zitten of een tekening krijgen van een schattige kapoen. Geluk zit overal! Deel ze met #scoutsgelukske.

Kapoenen

Gelukspopje van parels

Willen ze hun vriendjes bedanken, hun papa of jou als leiding? De opties zijn eindeloos! Een paar parels en stukje koord in vrolijke kleurtjes. Klaar is kees.

Instructies

Kabouters en welpen

Macramé sleutelhanger

Jij weet het, ik weet het, macramébandjes, het is stiekem iets van de Chiro maar welke welp of kabouter is daar nu geen fan van? En wij stiekem ook. Tijd om samen met de kabouters en welpen een gelukspoppetje uit macramé te maken dus.

Jonggidsen en jongverkenners

Gelukspopje uit zoutdeeg

Doe zoals Loes, jonggids bij Scouts Prins Boude­wijn Wetteren en maak gelukspoppetjes van zout­deeg.

Zoutdeeg maken is easy peasy en je kan er lekker creatief mee zijn. Knutselaar of niet, dit kan ieder­een! Laat je jonggidsen en jongverkenners een paar mannetjes maken, volledig in hun eigen stijl. Die kunnen ze aan een vriend(in) geven, gewoon uit vriendschap of om merci te zeggen. Elkaars scoutsgelukske zijn? ‘t Zal wel zijn!

Instructies

Gidsen en verkenners

Je eigen gelukspopje uit hout snijden

Voor gidsen en verkenners mag het wat uitdagender zijn. Je kan hen zelf gelukspoppetjes laten snijden uit hout. Gebruik best zacht hout als linde of wilg. Zakmessen met een sluiting (genre Opinel) zijn iets veiliger, omdat ze niet kunnen toeklappen. Leer je gidsen en verkenners veilig werken met een mes.

Met de gidsen en verkenners kan je een gezellig  momentje organiseren, om scoutsgelukskes te delen. Wat maakt de scouts zo speciaal voor ieder van hen? Durf door te vragen. Wanneer komen ze (minder) graag? Hoe kunnen we samen voor meer scouts­ geluk zorgen?

Jins

Gelukspoppetje personaliseren

Gelukspoppetjes kunnen een originele teambuildings­opdracht zijn voor jins. Laat de hele groep samen voor iedereen een persoonlijk poppetje maken, waarbij de kwaliteiten van die jin in de kijker worden gezet.

Ze mogen hiervoor zo zot gaan als ze willen. Haal die knutselkast dus leeg! Daag je jins uit om voor iedereen een aantal (unieke) talenten op te schrijven. Die moe­ten verwerkt worden in de poppetjes. Ze kunnen er ook een speciale boodschap aan koppelen voor elkaar. Zo heeft elke jin een eigen poppetje, met iets van de hele groep in.