#'tzalinteamzijn

gidsen steken een tafel in de lucht een van hen staat eronder

#tzalinteamzijn, dat is het eerste jaarthemaweekend van het jaarthema ’t Zal wel zijn. Op 3 en 4 oktober 2020 staat de scoutswerking helemaal in het thema van teambuilding.

Teambuilding? ’t Zal wel zijn!

Tijdens het eerste jaarthemaweekend organiseren scouts en gidsen teambuildingsactiviteiten. Waarom? Een hechtere groep is een groep waarin iedereen zichzelf durft. En jezelf zijn, dat is ook praten over hoe je je voelt, ook als het minder gaat. Dat is nu net het doel van het jaarthema. Dus, spelen maar! 

7 tips voor een goede teambuildingsactiviteit

  1. Kennismaking komt eerst. Zorg dat iedereen elkaar kent, zo kan je iedereen betrekken. 
  2. Teambuilding kan altijd en voor iedereen. Bouwen aan een goede groepssfeer kan je blijven doen! Of je elkaar nog maar net kent of al jaren bevriend bent. Leuk is het altijd!
  3. Een goed evenwicht tussen uitdaging en succes. Maak de activiteit uitdagend maar niet te moeilijk. Is de activiteit te weinig uitdagend, dan wordt het snel saai. Is ze te moeilijk, dan werkt dat demotiverend. Het omgekeerde van wat je wil bereiken. 
  4. Samen sta je sterker dan alleen. Zorg dat iedereen kan meedoen. Pas de activiteit aan je groepsgrootte aan. Probeer iedereen uit te dagen, speel in op ieders talenten. 
  5. De groep beslist. Geef je leden (of leidingsploeg) de vrijheid, laat hen meebeslissen. Samenwerken is altijd een goed plan. 
  6. Lachen, gieren, brullen. Het belangrijkste tijdens een teambuilding? Plezier! Maak het leuk: verzin een leuk thema, motiveer de groep en doe eens gek!
  7. Hoewast? Vraag na de activiteit of iedereen het leuk vond. Sta samen even stil bij wat jullie eruit geleerd hebben, zo blijft het resultaat wat langer hangen.