Zoek
Aan de slag jouw talenten!

Talenten en scouts gaan hand in hand. Als lid verwerf je elk jaar nieuwe talenten, sjorren, vuur maken... Maar ook zelfredzaamheid, samenwerken en nog veel meer kom je in de loop van je scoutscarrière wel tegen. Maar wat ben je nu eigenlijk met die talenten? Kan je deze verder ontwikkelen? Wat doen wij als Scouts en Gidsen Vlaanderen hiermee om je jezelf verder te laten ontplooien? 

 • Wat zijn talenten?

  Lees meer
 • Talentenwoordenboek

  Lees meer
 • Competentieprofielen

  Een profiel opstellen?

  Handig om te weten wie je juist zoekt. Aan de hand van het opstellen van een functieboom kan je gemakkelijk uitvissen wat de reden van de zoektocht is, welke taken allemaal onder die functie vallen en welke competenties iemand nodig heeft om die bepaalde taak uit te voeren.

  In 't kort:

  Wortels: een functie bestaat nooit zomaar, maar is geworteld in de (visie van) een organisatie.

  Daaruit komen een aantal competenties voort die eigenlijk verwacht worden van iedereen in de beweging:

  Lees meer
 • Welke competenties leer je bij de scouts?

  Test je eigen competenties

  Zoals gezegd is een basispijler geworteld in de (visie van de) organisatie. Daar komen een aantal competenties uit die je kan verwachten van iedereen in de beweging. Deze basiscompetenties van Scouts en Gidsen Vlaanderen zijn gekoppeld aan de vijf basispijlers.

  Zelfwerkzaamheid > zelfontplooiing

  inzicht verwerven in de eigen sterke en zwakke kanten, interesses en ambities. Kansen benutten en uitdagingen opzoeken om

  Lees meer