LOK - lokaalverantwoordelijke

De lokaalverantwoordelijke is het aanspreekpunt over alles dat te maken heeft met het lokaal. Door die taak bij één persoon te leggen vergroot je de kans dat alles in goede banen zal lopen. Scouts en Gidsen Vlaanderen vindt het belangrijk dat elke groep een lokaalverantwoordelijke aanduidt, daarom behoort het tot de minimumnorm van het lokaal.

Iemand gevonden die de functie ter harte wil nemen? Vraag de verantwoordelijke groepsadministratie dan om hem of haar de functie LOK (lokaalverantwoordelijke) toe te kennen.

Op die manier krijgt hij of zij alle nuttige informatie in verband met lokalen rechtstreeks in de mailbox. Uiteraard moet een lokaalverantwoordelijke dit werk niet alleen voor z'n rekening nemen. De districtscommissaris, het gemeentebestuur, ploeg Lokalen van Scouts en Gidsen Vlaanderen, ... staan allemaal paraat om te helpen!

De functie LOK is een gewone functie, dus de persoon die deze taak krijgt zal dus ook lidgeld moeten betalen aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. Al is dat op zich geen slecht idee... Zo is de lokaalverantwoordelijke (vermoedelijk ook de persoon die wel wat klusjes opknapt in het lokaal?) ook verzekerd voor "werkongevallen" (een steen op je voet, van de ladder tuimelen bij het vervangen van een lamp enz.).

Als de lokaalverantwoordelijke niet in leiding staat, is hij of zij volgens onze spelregels lid van de groepsraad zonder stemrecht.

Nog vragen? Mail naar lokalen@scoutsengidsenvlaanderen.be.