15 Dec - verbond(be)raad 5.12.'09

Gent, zaterdag 5 december 2009. Onder een kleurrijke regenboog verzamelde zich een bont gezelschap van DC’s, gouwverantwoordelijken en verbondsleiding om een dagje “verbondsraad” te spelen; het opperste gezag binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen ….

Bij aanvang werden na bekrachtigingen van verkiezingen in gouwen, twee extra mensen benoemd in de ploeg van de VC: Tinne Daems wordt commissaresse GRL en Alexander Van Leuven wordt ploegverantwoordelijke Diversiteit.

In ruime aanloop naar het driejaarlijkse groepsleidingscongres (komend jaar) lieten we brains stormen op zoek naar een inhoudelijk thema; volgende VR maken we de keuze.
Deze raad blikte terug op een geslaagde Flamboree en genoot een uiteenzetting over het praktisch organiseren van een “Trapper”, ons vormingstraject voor leiding met ervaring.

Orgelpunt van de dag werd het voorstel om een kritische kijk op te starten naar onze structuren(betrokkenheid, besluitvaardigheid, vertegenwoordiging, enz. binnen het geheel van groepen, districten, gouwen en verbond) : met de vraag om de aanpak van dergelijke sterkte/zwakte-analyse goed op punt te stellen zodat vooral ook de basis van onze beweging hieraan kan participeren, wordt dit punt opnieuw voorbereid tegen volgende zitting op 6 februari.

Op passende wijze werd afscheid genomen van Joke Laukens; jarenlang steun en toeverlaat voor scouts en gidsen in Antwerpen; zeg maar: stadsdichter, de enige echte. Niet toevallig opgevolgd door Eveline Reusens zelf.
Een brandoefening geleidde iedereen tijdig buiten, met knipoog naar brandveiligheid in lokalen en het Lokalenvisum.

Meer info over deze verbondsraad via gouw of district!

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be