Zoek

19 Jan - Scouts en gidsen steunen Haïti

De gevolgen van de aardbeving die op dinsdag 12 januari dood en vernieling zaaide op Haïti, laten niemand onberoerd. De nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen moedigt dan ook alle groepen aan die ingaan op helpende projecten of zelf een initiatief nemen om een duit in het zakje te doen. Ook vanuit het verbond wordt een bijdrage geleverd van 10.000 euro voor noodhulp aan het getroffen land en 5.000 euro voor steun bij het heropstarten van scouting en guiding in Haïti; een werking van scouts en gidsen die gericht is op gemeenschapsontwikkeling en bijdraagt aan wederopbouw. Leden en leiding die samen stil worden bij beelden en verhalen die ons bereiken, kunnen een steentje bijdragen via de vele plaatselijke geldinzamelingen door scholen, gemeenten en parochies of daartoe een eigen actie opzetten.

Caritas, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Dokters van de Wereld en UNICEF zijn allemaal aanwezig en actief in het gebied met humanitaire programma’s, en stellen zich open voor samenwerking met andere organisaties. De komende dagen zullen gezamenlijke acties worden opgezet en voorgesteld. “12-12” staat voor het gemeenschappelijke rekeningnummer 000-0000012-12, waarop giften welkom zijn. Meer info is te vinden op http://1212.be.

Ook Artsen zonder Grenzen ontvangt giften voor hulp aan Haïti, meerbepaald op het rekeningnummer 000-0000060-60.
Rode Kruis Vlaanderen heeft een Haïti-rekening geopend met nummer 000-0006566-67.
Betrokkenheid en hulpverlening via de internationale scouts- en gidsenbewegingen:
http://www.scout.org
http://www.wagggsworld.org