Zoek

21 Sep - 22.10.10 Dag van de Jeugdbeweging!

Op 22 oktober a.s. is er weer Dag van de Jeugdbeweging. Naar jaarlijkse traditie is dit dé feestdag van de jeugdbewegingen in Vlaanderen, de dag waarop duizenden jongeren in jeugdbewegingskledij op straat komen en naar school of werk gaan.

De jeugdbewegingen in Vlaanderen en Brussel bruisen van energie. Duizenden vrijwilligers zetten zich elk weekend in om meer dan 240.000 kinderen en jongeren de tijd van hun leven te bezorgen, iets dat uniek is in Europa.

Op vrijdag 22 oktober willen dit dan ook zoveel mogelijk in het licht zetten. In alle Vlaamse provincies en in de hoofdstad organiseren we samen een grote actie: gratis ontbijt, DJ-sets, actieve spelen en ander spektakel. Deze acties gaan door in Antwerpen, Brussel, Hasselt, Gent, Leuven en Brugge. Daarnaast worden in tal van steden en gemeenten door lokale jeugdbewegingen kleinere en grotere acties opgezet.
Dit jaar draait alles rond het thema ‘Oorverdovend Plezant!’, waarbij we pleiten voor meer verdraagzaamheid t.a.v. het ‘lawaai’ van spelende en enthousiaste kinderen en jongeren, maar tegelijk ook voor het verantwoord omgaan met geluid.
Geluid, lawaai, rumoer,… of hoe je het ook noemt, is onlosmakelijk verbonden met spelende kinderen en jongeren. Anno 2010 is het echter niet meer vanzelfsprekend om “lawaai” te maken. Steeds vaker wordt dit als storend en als overlast ervaren. Daarom willen we als jeugdbeweging pleiten voor meer verdraagzaamheid. Want hoe kan een kind nu spelen zonder zijn plezier en enthousiasme te laten horen? Meer informatie vind je op www.dagvandejeugdbeweging.be ; laat je verleiden door onze RADIOSPOT & CLIP!

Radio maken met je jeugdbeweging? Contacteer het REC Radiocentrum.