08 Oct - 11.10 : scOUTING ?!

11 oktober Coming Out Day. Jeugdbeweging daagt jongeren en jeugdwerk uit massaal holebivriendelijk uit de kast te komen.

Een internationale dag om je coming out te doen, daar pikt Wel Jong Niet Hetero graag op in om jongeren en jeugdbewegingen te activeren mee te doen! Deze zondag is misschien wel hét moment om, ludiek of serieus, eens te laten zien in je jeugdbeweging dat niet iedereen ‘gewoon hetero’ is. Ook op Facebook en Netlog lanceert de jeugdbeweging een ‘kom-uit-de-kast’-actie!

Seppe Geerts van Wel Jong Niet Hetero vertelt overtuigd: “Als een grootse ‘Coming Out Dag’ kan betekenen dat jongeren en jeugdbewegingen laten zien aan elkaar dat het dik ok dat niet iedereen hetero is, dan zou dat toch een stevig statement zijn! Voor jongeren die op zoek zijn naar hun identiteit is het écht belangrijk en tof om te weten dat hun omgeving holebivriendelijk is en dat er zelfs anderen zijn die net zijn zoals hen! Daarom lanceren wij dus twee oproepen.”

Kom uit de kast in/met je jeugdbeweging!

Iedere jeugdbeweging wil tolerant en open zijn. Wij twijfelen er niet aan dat dit ook zo is! Er is vast een mogelijkheid om dit weekend aan je leden en leiding te laten zien dat jouw groep verdraagzaam is tegenover holebi’s! Uiteraard is deze open ingesteldheid in een werking voor velen ‘evident’, maar het af en toe extra beklemtonen is belangrijk en een hart onder de riem.

Kom uit de kast op Facebook/Netlog!

Ben jij bereid om uit de kast te komen op je eigen profiel? Plaats dan onze Coming-Out-Day-avatar als profielfoto en vertel met deze actie subtiel dat ook jij uit de kast komt! Je vindt deze avatar op de Facebookpagina van Wel Jong Niet Hetero.

Seppe Geerts: “Het blijft trouwens een vreemd gegeven dat enkel holebi’s uit de kast moeten komen: waarom zouden hetero’s dit ook niet eens doen? Ook door te zeggen ‘ik ben holebivriendelijk’ geef je een mooi signaal! En hey, die dag mag je eigenlijk met eender wat uit de kast komen, zolang het verdraagzaam is én onze avatar gebruikt!"

Meer info: Wel Jong Niet Hetero, Kammerstraat 22, 9000 Gent, info@weljongniethetero.be, www.weljongniethetero.be