30 Apr - Groepsleiding ging "Door het vuur"

Sint-Niklaas, zaterdag 30 april 2011. Ruim 350 groepsleid(st)ers verzamelden zich voor het driejaarlijkse GRL-congres. “Engagement en verantwoordelijkheid” lagen in het vuur. Een dag vol debat, vorming, marktbezoek en dance werd besloten met volgende top drie van acties waar Scouts en Gidsen Vlaanderen de tanden zal inzetten:

- We zetten in op verwachtingen van gidsen, verkenners en jins; om zo zin voor leiderschap te prikkelen
- We gaan voor een versterkt imago van scouting; om fier als scout of gids naar buiten te treden
- We maken werk van motivatie; om in te spelen op wat individuele leidsters en leiders stimuleert tot inzet

Ik beloof”, het nieuwe bewegingslied bij onze belofte, werd trots gelanceerd en luid meegezongen. Elke aanwezige groep keerde huiswaarts met een hagelnieuwe Groepsraadmap en een kersvers Wortelspel onder de armen. Het plenum werd afgerond met een speech door Christophe Lambrechts, de  verbondscommissaris, die aangaf dat we “als opvoeders méér te bieden hebben dan louter een speelbeweging te zijn”. Komende uren en dagen vind je op deze site meer tekst, klank en beeld bij dit alles: download het nummer “ik beloof, de slottoespraak van onze VC, de volledige stemuitslag omtrent alle acties en prioriteiten, …. . Neem alvast ook een kijkje op Facebook!

“Hier werd geschiedenis geschreven; hier werd toekomst geschreven”, aldus verbondsvoorzitter Dries Vander Elst.