04 Jun - Generatie WIJ : iedereen kan erbij

Wat is er mis met die zogenaamde generatie Y!? En bestaat ze eigenlijk wel!?

Generaties X,Y,Z. Columns staan er vol van. IJverig worden generatiekloven gegraven, vooral jongeren worden gestigmatiseerd. Vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen reageren we op de mediastormpjes die de voorbije maanden werden opgezet door trendwatchers, politiekers en marketiers, omtrent ‘onze’ generatie. Verontwaardigd over dit veralgemeende denken enerzijds; een oproep tegen hokjesdenken anderzijds, maar vooral vanuit een hoopvol uitzicht op deze wereld.

Ze noemen ons ‘millennials’, impulsjunkies of generatie Y …  . Analoog en digitaal, blonde goden en grijze wolven, rijk en arm, Noord en Zuid, God en klein pierke , wij schreeuwen moord en brand. Wij trappen lol, wij blijven plakken, wij maken lawaai, wij lopen weg, wij hebben lief, wij zijn een vat vol mogelijkheden, wij lachen om alles en met niets, wij voelen rechtvaardigheid en geluk aan.  En dat is geen ‘instant karma’. Onze generatie roept dan ook niet ‘ik , hier nu!’, maar droomt luidop van ‘wij ergens, ooit’.

Noem ons gerust ' Generatie WIJ '. Iedereen kan erbij. Het verhaal gaat verder.

Meer info: scoutsengidsenvlaanderen.be/generatiewij