Zoek

19 jul - Holebi's vanzelfsprekend welkom bij Scouts en Gidsen Vlaanderen!

Gisteren verscheen in De Standaard een artikel dat homo’s niet welkom zijn bij de Boy Scouts of America.

De 5 Scouts & Gidsen Bewegingen van België willen deze berichtgeving aangrijpen om haar eigen standpunt over homoseksualiteit te bevestigen. En dat standpunt luidt klaar en duidelijk: Discriminatie in welke vorm of op welke basis dan ook, past niet binnen Scouting of Guiding en personen in onze beweging weigeren vanwege hun seksuele geaardheid, is compleet uit den boze.

Ook op internationaal vlak dragen we al vele jaren dit standpunt uit en streven we naar meer openheid, op alle vlakken. Zo werd in 2001 op initiatief van GSB (Gidsen- en Scoutsbeweging van België), op de Europese Scouts Conferentie, een resolutie goedgekeurd die discriminatie van holebi's afkeurde. Een initiatief waarvoor we bovendien de Homofolieprijs van çavaria  ontvingen. De beslissing van BSA stoot ons als scouts en gidsen dan ook tegen de borst, maar sterkt ons in de overtuiging dat we hiervoor ook op internationaal vlak moeten blijven streven.
Luister ook naar dit fragment (http://www.radio1.be/programmas/vandaag/holebis-mogen-zich-niet-outen-bij-amerikaanse-scouts) uit 'Vandaag' over hoe scouts- en gidsengroep 'De Vlasbloem' uit Nieuwenrode hiermee omgaat in hun groep. Gisteren opgenomen, van op hun kamp in Recht.

Jan VAN REUSEL woordvoerder nationale leiding

 

Zie ook essay : https://www.facebook.com/notes/martijn-van-cauwenberg/waarom-ik-zaterdag-205-mee-zal-lopen-in-de-pride/10212456716153842/