10 Aug - Open Kampen volop aan de gang!

Een grote maar toffe drukte is het op de Kluis dezer dagen! Midden in de bossen vinden daar de open kampen plaats. Voor mocht je dit kampconcept echt nog niet kennen: een open kamp is een kamp voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren, die om uiteenlopende redenen moeilijk voeling krijgen met het verenigingsleven. Leiding, oud-leiding, sympathisanten allerhande … uit alle gouwen bereiden deze kampen voor en zijn voor de gelegenheid openkamp-leiding. Een hele reeks vrijwillige keukenpieten en organisatietalenten leiden alles mee in goede banen. Samen wordt er gesjord, gespeeld, op tocht gegaan en plezier gemaakt, … een rasecht scoutingkamp, en toch op maat van alle deelnemers!

Open kampen vinden al jaren plaats, zij het op verschillende locaties (afhankelijk van gouw tot gouw). Het unieke aan dit jaar is dat de open kampen van alle gouwen nog meer de handen in elkaar hebben geslagen. Allemaal trokken ze naar de Kluis, en zo zetten ze ons gezamenlijk jaarthema ‘Armoede is een onrecht. Maak er spel van!’ nog eens stevig kracht bij.

Die inzet gaat niet onopgemerkt voorbij. Open kamp Antwerpen ontving eerder dit jaar de Bronzen Pagadder! Dat is een prijs die het ACW Antwerpen geeft aan mensen die zich op vrijwillige basis inzetten voor anderen die het minder goed hebben.

Iedereen die dit gezamenlijk open kamp mee heeft mogelijk gemaakt, verdient een extra straffe MERCI! Jullie geloven niet alleen in ‘iets meer voor anderen’, maar maken het ook waar.

Meer weten over open kampen, klik zeker en vast ook eens hier: http://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/initiatieven/open-kamp