28 Aug - nieuw jaarke scouting

Zomer! Zomer? Een nat, zwoel seizoen tikt af. Ach wat, daar in het groen, werden onder tentzeilen en tussen sjorbalken weer straffe verhalen beleefd; werd getuimeld in het leven en werden bij smeulende vuren stil geheimen gedeeld. Even komt het spel ter plaatse tot rust, om snel terug uit de startblokken te schieten. Tijd voor scouts en gidsen om zich op te maken voor een nieuwe episode van hun jeugdbeweging.

Tijdens het laatste weekend van de vakantie trekt de nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen traditioneel het nieuwe jaar op gang met de Herfstontmoeting op de Hoge Rielen te Kasterlee. Scouting? Gewoon Doen!  Met die leuze plaatsen we het engagement binnen onze beweging als jaarthema nog eens daadkrachtig in het spotlicht. Belangeloze inzet als frisse trend in de jeugdcultuur …

Terwijl de Gordel een spoor van groen trekt rond de hoofdstad, wordt Kasterlee overspoeld door duizenden scouts- en gidsenleid(st)ers; met jonge ogen vol van weerzien en zin in een nieuwe tijd van spelen en doen. Alle leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen wordt dan ook van vrijdagavond 31 augustus tot zondagmiddag 2 september uitgenodigd op “HO 2012”. Hier wordt voor de 650 scoutinggroepen van Vlaanderen & Brussel in ware kampstijl een vers jaar aangesneden.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, één