26 okt - Tuimel In Leiding

In}Leiding is een nieuw basiswerk voor alle leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Je vindt er uitleg over groepsdynamica en over jezelf als leid(st)er in een tak. Activiteiten bedenken en een kamp organiseren komen aan bod. Net als omgaan met ouders of straffen en belonen, en uiteraard nog veel meer… Kortom, hoe sta je in leiding?

Hoe leg ik een spel goed uit aan kapoenen? Wat met ouders van jins die niet akkoord gaan? Hoe ga je eigenlijk als scouts- of gidsenleid(st)er om met die basispijlers? En hoe goed ken je de andere welpenleiding? In}Leiding biedt je veel antwoorden en handvaten.

Geen groot handboek, maar alles krachtig samengevat. Deze bondige bom vol informatie past in je achterzak,in je takraadmap, onder je hoofdkussen...  Voor een spelletje of methodiek zit je zeker goed. Naast een korte uitleg over uiteenlopende onderwerpen vind je er veel vragen en tips. Hier en daar staat zelfs een checklist waarmee je zelf aan de slag kan. Gewoon doen!

Al dit moois viel in oktober 2012 in elke leiding-brievenbus samen met Krak?Boem! en een affiche. En omdat het niet op kan: de GR van Over & Weer, de 'catalogus' van alle dienstverlening van Scouts en Gidsen Vlaanderen!