09 Jan - Nieuwe schepen van jeugd al ontmoet?

1 januari 2013, het begin van een nieuw jaar.

Januari 2013 is in veel gemeentes het begin van een nieuw bestuur. Door de verkiezingen op 14 oktober 2012 zijn de kaarten geschud en ondertussen is het duidelijk wie de komende zes jaar jouw gemeente zal besturen. In sommige gemeentes zal er niet veel veranderd zijn, op andere plaatsen is wellicht niets nog hetzelfde.

Hoog tijd om te kijken wat er veranderde voor jeugd in jouw gemeente!

Zijn er bij jullie nieuwe mensen aan zet? Dan is het dit het uitgelezen moment om jezelf en je scoutsgroep voor te stellen en jullie plannen, dromen en problemen uit de doeken te doen. De komende maanden worden de beleidsplannen gemaakt, nu is het moment om hierin een plaats op te eisen.

Maar hoe dan?

• Spreek de nieuwe schepen van jeugd aan op de jeugdraad, en vertel hem wat hij voor jullie zou kunnen doen.
  • Of ga eens langs met een delegatie uit je groep tijdens zijn wekelijkse spreekuur of op afspraak.
  • Stuur hem een ludiek kaartje, brief of mail waarin jullie zich kenbaar maken, hoe origineler hoe meer kans dat het blijft hangen enz….

Kortom zorg dat hij weet wie jullie zijn, wat jullie willen en waarvoor jullie staan. Meer informatie of ondersteuning nodig? Je kan altijd terecht op onze eigen website, op die van Karuur, of via jeugdbeleid@scoutsengidsenvlaanderen.be