11 Jan - Jaarthema op kruissnelheid

Het scoutsjaar komt op volle snelheid. Leiding en leden kennen elkaar, plannen voor groepsfeesten en kampen krijgen vorm... Het ideale moment om de stap te zetten van 'Leiding worden' naar 'Leiding zijn.' Inspiratie of impulsen nodig? De jaarthemabrochure helpt je verder!

• Leiding is niet enkel geweldige activiteiten organiseren voor je leden. Het betekent ook: takraden, opruimen, eetdagen organiseren... Laat dit een jaar zijn van een open discussie over engagement: " Wat moet iedereen doen in je groep, welke engagementen zijn surplus? En waarom?"
  • Ontdek de wondere wereld van jullie blinde vlek als groep, of dat nu deelnemen aan Herfstontmoeting is, een techniekenvorming of een pracht van een goede daad verzetten!
  • Vraagske nog: dagen we elkaar voldoende uit als leiding onder elkaar? Zeggen we voldoende tegen de stille genieter, 'jij een idee? Laat gerust horen!' en tegen de slaapdronken leiding 'opstaan en gaan!' ...?
  • En last but not least, houden we voldoende ontspanning met iederéén van onze leidingsploeg, als vrienden onder elkaar? Ontspannen samenzijn vergroot de kracht voor nieuwe gezamenlijke inspanningen!