Zoek

18 Jan - Balen of ballen van sneeuw?

Twee groepen bouwen een verdedigingsmuur van sneeuw & iedereen is druk in de weer met het maken van sneeuwballen (we moeten toch genoeg munitie hebben?). Een fluitsignaal… Sneeuwballen vliegen heen en weer onder luid gejoel van spelende kinderen. Ontwijken, mikken, missen, geraakt worden, een voltreffer net tussen de muts en de sjaal…
Kinderen, jongeren en hun ouders genieten met volle teugen van deze weinige dagen sneeuwpret die we hier hebben.

Maar wat lezen we in de krant? “Nultolerantie voor sneeuwballen”. In verschillende gemeentes is het gooien van sneeuwballen niet toegestaan volgens het politiereglement. In andere gemeentes mag je geen ijsglijbaan maken. Er zijn zelfs gemeentes waar je een GAS-boete kan krijgen voor het gooien van een sneeuwbal. Als nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen schrikken we van zoveel angst voor het spelen; een spel waar jong en oud sinds mensenheugenis plezier aan beleven.

Daarom vragen we aan onze scoutsgroepen om dit weekend zoveel mogelijk te genieten van de sneeuwpret! Laten we er vooral van profiteren, zulke goeie sneeuw zagen we al lang niet meer. En achteraf, als de natte kleren op de verwarming liggen en we genieten van een warme chocomelk, vertellen we al onze heldendaden nog eens na…

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be