23 Nov - Peace light

Op zondag 13 december 2015 komt het Peace Light (Vredeslicht) uit Bethlehem naar België. Een klein vlammetje uit een oorlogsgebied als  symbool van vrede en wereldbroederschap. In de kerstperiode geven scouts en gidsen wereldwijd het Peace Light, net als het olympisch vuur, aan elkaar door.

Haal het Peace Light ook naar jouw scoutsgroep en geef het door aan scoutsgroepen in de buurt.  En zet je in voor armen, vluchtelingen, kortom voor iedereen voor wie de eindejaarsperiode geen feestelijke tijd is.

Het Peace Light komt op 13 december naar Eupen (nationale viering om 18u30) en om 21u30 naar het gouwhuis in Hasselt. Het zal ook branden in het nieuwe Scoutshuis  vanaf 21 december. Verder zijn er in deze periode nog Peace Lightvieringen in Gent en Roeselaere.

Info: zingeving@scoutsengidsenvlaanderen.be of aalmoezenier@scoutsengidsenvlaanderen.be.