18 jan - WEDSTRIJD: Pesten check it out

Hoe voorkom jij dat kinderen en jongeren pesten in je jeugdvereniging? Toon met de checklist hoe jij ervoor zorgt dat iedereen zich goed voelt in je groep.

Lokale scoutsgroep? Check it out

Vul een formulier in over de 10 checks en maak kans op 500 euro vrij te besteden budget én 250 euro spelmateriaal van de Banier - ik doe mee! (ten laatste op zondag 12 februari 2017)

1. We brengen veel variatie in spelletjes, zo vindt elk kind wel iets dat hij leuk vindt

2. Ouders weten bij wie ze terecht kunnen als hun kind met een probleem zit

3. Onze jeugdbeweging maakt duidelijk dat pesten niet kan

4. Als leidingsploeg maken we tijd om samen afspraken te maken voor de hele werking

5. Wij zetten onze leden in de bloemetjes

6. Wij denken na over de foto’s die we op sociale media zetten

7. Bij een probleem zoeken we samen met de kinderen naar oplossingen

8. In onze groep kennen alle kinderen elkaar door en door

9. Als er iets is, kunnen de kinderen bij ons terecht

10. We houden rekening met de mening van de kinderen

Bij elke check hoort een spelletje

Zo breng je deze checklist meteen in de praktijk. Tussen 16 januari en 12 februari 2017 lanceert Tumult de 10 spelletjes of werkvormen.

Hou de wedstrijdpagina in de gaten voor updates! Of like de Facebookpagina van Tumult, daar lees je ook alle nieuwe artikels vanop de eerste rij.