24 jan - Volkswagen zet campagne met scouts stop.

Op verzoek van Scouts en Gidsen Vlaanderen werd de affichering voor Volkswagen met scouts in beeld vervroegd teruggetrokken. Onze nationale leiding had hierop aangedrongen aangezien hierover vooraf geen afspraken werden gemaakt en omdat de advertentie dus onterecht een commerciële belangenvermenging liet uitschijnen.

Het betrokken reclamebureau en de legal advisor of bedrijfsjurist van VW lieten onze advocaat weten ‘als teken van goede wil, hun diensten te verzoeken de campagne stop te zetten ten laatste tegen dinsdag 24 januari.’ Scouts en Gidsen Vlaanderen is tevreden over deze tegemoetkomende houding en waardeert de inspanning van VW om affiches met scouts te verwijderen.

We blijven echter betreuren dat het imago van scouting zonder overleg wordt ingezet voor marketing. Samen met onze raadsman en met het depot dat ons merk beschermt, zullen we nagaan hoe we steeds beter kunnen waken over kenmerken van onze jeugdbeweging bij publiciteit.

Jan Van Reusel
communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be