Zoek

27 feb - Duurzame warmte op De Brink

De Brink, het jeugdverblijf van Scouts en Gidsen Vlaanderen in Herentals, verwarmt voortaan met een duurzame verwarmingsinstallatie op verantwoorde pellets van hout uit de nabije omgeving. De  CO2-voetafdruk van het domein wordt zo sterk gereduceerd.

Begin 2014 ging Hopper jeugdverblijf De Brink op zoek naar een nieuwe verwarmingsinstallatie voor de gehele verblijfsaccommodatie van het scouts- & gidsendomein in Herentals. In het licht van scouting als milieubewuste jeugdbeweging, werd gezocht naar groene energie als  alternatief voor stookolie en gas. 2 Jaar later is het project gerealiseerd: De Brink verwarmt vanaf nu met pellets en een warmtenet, waardoor de  CO2-voetafdruk van het domein sterk wordt gereduceerd. Met een educatief infobord bij de nieuwe ecologische installatie, geeft dit initiatief ook een pedagogische knipoog naar de Jaarlijks  35.000 kinderen en jongeren die hier met hun school of jeugdbeweging overnachten.  

Op woensdag 1 maart stelde Stefan Gyselaers, verbondsbeheerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen dit project op Hopper Jeugdverblijf De Brink voor aan de pers, samen met Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts

 

Jan Van Reusel
communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be