Zoek

30 mei - Stage of thesis bij Scouts en Gidsen Vlaanderen ?

Van sociaal-cultureel werker, over evenementen, langs onthaal tot informaticus, heel wat scouts en gidsen (en anderen) liepen al stage op de twee hoogste verdiepingen van het Scoutshuis. Voor volgend werkjaar hebben we nog een paar specifieke projecten op de plank liggen die helemaal spek voor de bek van een stagiair kunnen zijn! Heb je interesse ? Mail snel naar solliciteren@scoutsengidsenvlaanderen.be !

  • Thesis of stage-onderzoek over de drempels die de middenklasse Antwerpse etno-culturele (Marokkaanse en Turkse) doelgroep ervaart om deel te nemen aan scouting in Vlaanderen. Wat kan ervoor zorgen dat zij die keuze wel maken ? Analyse van de doelgroep, kwalitatief onderzoek met interviews, analyse van de gemeenschappelijke drempels.
  • Thesis of stage: lezersonderzoek voor Krak?Boem! en onderzoek naar hoe we onze leden meer kunnen betrekken bij het maken van dit tijdschrift (participatief traject).
  • Stage: organisatie van een scoutskamp voor scouts en niet-scouts met een etnisch diverse achtergrond. Analyse van de doelgroep, focusgesprekken met de gouw en partnerorganisaties in Antwerpen, uitwerken van het programma met vormingsmomenten en oog voor cultuurverschillen, promoplan, ...
  • Stage of thesis: je zet ons digitaal archief op poten: wat bewaren we wel en niet ? hoe bewaren we dat ? hoe structureren we dit archief ? ... Daarnaast krijg je opdrachten om informatie uit ons archief te verzamelen, werk je mee met de projectgroep die oud-scouts en -gidsen interviewt om hun verhaal te bewaren, ...