23 jul - Scoutslachtoffer bij ongeval in Bütgenbach overleden

Bijzonder aangeslagen moeten we melden dat Sebastiaan, de scout uit Izegem die gisterenmiddag verdween aan het meer van Bütgenbach, vandaag levenloos werd teruggevonden. De hulpdiensten en Scouts en Gidsen Vlaanderen zullen de komende uren en dagen waar nodig alle steun bieden aan de betrokken groep en de ouders van het slachtoffer.

Zaterdagmiddag 22 juli verdween de 15-jarige scout na een zwempartij aan het meer van Bütgenbach. Zodra werd vastgesteld dat hij niet meer aanwezig was, is de groep een zoekactie gestart en werden de hulpdiensten verwittigd. Nadat de zoekactie deze ochtend werd hervat, werd de scout rond de middag in het water teruggevonden.

We vragen expliciet om bij vragen of onduidelijkheden, contact op te nemen met het nationaal secretariaat van Scouts en Gidsen Vlaanderen en de leiding niet te belasten.

info@scoutsengidsenvlaanderen.be