22 feb - 22 februari: denk, scout, gids

Op 22 februari herdenken scouts en gidsen wereldwijd hun vriendschap. Dan vieren we immers de geboorte van Lord Robert Baden-Powell (geboren in 1857), stichter van scouting; toevallig of niet ook de verjaardag van zijn vrouw (geboren in 1889) Olave Baden-Powell, oprichtster van guiding. Momenteel zijn er meer dan 50 miljoen scouts en gidsen op aarde in 160 landen.

Vele leden en leiding trekken op deze 'denkdag' hun uniform aan: be prepared. ‘Laat de wereld een beetje mooier achter dan dat je hem gevonden hebt’; gesterkt door die zending van onze founder blijft Scouts en Gidsen Vlaanderen inzetten op ontplooiing van kinderen en jongeren als individu, in groep en binnen de samenleving; for ’creating a better world* ’ ...

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be

* baseline World Organization o/t Scout Movement