08 mei - Jongeren met een beperking in je groep kunnen ook leiding worden

Jongeren met een beperking krijgen niet vaak de kans om een actieve rol op te nemen in de samenleving. Dat is raar! Velen onder hen hebben immers goesting en talent om deel uit te maken van bijvoorbeeld een leidingsploeg.

Inclusieve animatorcursus

Om hen hierbij een duwtje in de rug te geven, zet Scouts en Gidsen Vlaanderen extra in op het openstellen van haar animatorcursussen voor jongeren met een beperking. Dat gebeurt in het kader van het project ‘inclusieve animatorcursus’, samen met Chirojeugd Vlaanderen, KSA, Kazou en Hannibalvakanties en met de ondersteuning van Konnekt VZW en Cera.

De inclusieve animatorcursus wordt niet bijzonder aangepast, maar tijdens de cursus kunnen jongeren met een beperking wel rekenen op ondersteuning op maat. Tijdens de cursus krijgen jongeren met een beperking meer zicht op hun talenten en welke rol ze zouden kunnen opnemen in de leidingsploeg.

Een rol in de leidingsploeg

We nodigen groepen uit om samen met ons na te denken over hoe jongeren met een beperking een rol op hun maat kunnen opnemen in de leidingsploeg. Dat wil zeggen dat ze hun talenten ten volle kunnen inzetten, maar dat ze ook kunnen rekenen op de nodige ondersteuning van de leidingsploeg. Een gepaste rol voor deze jongeren vinden is maatwerk, en zal bij iedereen verschillend zijn. Om hen voor te bereiden op dit engagement kunnen ze meegaan ze op Animatorcursus.

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd of wil je meer weten over het project? Ken jij of ben jij iemand die zo’n inclusieve Animatorcursus zou willen volgen? Neem dan als de bliksem contact op met: vorming@scoutsengidsenvlaanderen.be