14 mei - Youthwork@pride2018

De Belgian Pride Parade (of kortweg 'Pride') is een grote optocht die elk jaar doorgaat in Brussel rond 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Duizenden mensen en tal van organisaties komen op straat om te tonen dat iedereen gelijkwaardig is, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit en/of genderexpressie. Met Scouts en Gidsen Vlaanderen staan we daar volledig achter en nemen we opnieuw deel aan dit evenement onder de noemer 'Youthwork@Pride'.

We roepen als nationale leiding dit jaar graag opnieuw op om in uniform mee te lopen op zaterdag 19 mei met de wagen "Youthwork @Pride." Zo willen we actief onze steun aan de LGBTIQA+ gemeenschap tonen (*). De parade zelf vertrekt  om 14:30 hartje Brussel, in de Ravensteinstraat om precies te zijn.

Het jeugdwerk is een plaats waar jongeren elkaar ontmoeten en zichzelf kunnen ontplooien. Het is dus belangrijk dat dit een veilige omgeving is waar iedereen echt zichzelf kan zijn. Ook jongeren die zich  moeilijk of niet kunnen vinden in de standaard hetero- en/of gendernormen, zoals holebi- en transgenderjongeren.

Binnen onze vereniging hechten we veel belang aan het bestrijden van verschillende vormen van discriminatie, waaronder holebi- en transfobie. We verwachten van onze leiding dan ook om mee te zorgen voor scouting als een holebivriendelijke en genderbewuste omgeving.

Meer info via facebook of de officiële website van de pride.

Youthwork@Pride is een samenwerking tussen Karavaan, KSA, No Hate, FOS Open Scouting, Wel Jong Niet Hetero, Vlaamse Dienst Speelplein, Formaat, Bizon, AFS, Globelink, Krunsj, Bouworde Vlaanderen, KLJ, De Ambrassade, JINT, JNM, StampMedia, Chiro, Kriskras en Scouts en Gidsen Vlaanderen.

* LGBTIQA+ staat voor lesbian, gay, bi, trans, intersex, questioning, asexual & others

#diversiteit

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be