15 jul - Verdwaald meisje op scoutskamp bij De Kluis (St. Joris Weert) terecht.

Een jonggids (12) uit Ingelmunster op kamp met de scouts in St. Joris Weert, geraakte de weg kwijt toen ze zaterdag 14 juli tijdens de eerste kampavond om 22u naar het sanitair gebouw ging. Onmiddellijk werd door de groep een zoekactie gestart op het domein van het jeugdverblijf De Kluis; hulpdiensten werden direct verwittigd die in de loop van de nacht intensief in de hele omgeving doorwerkten. Tegen de ochtend werd het meisje in goede conditie teruggevonden, in slaap gevallen na lang rondwandelen in de donkere bosrijke omgeving bij het Meerdaalwoud. Ze verkeert in goede gezondheid en keert voor rust nu met haar ouders huiswaarts.

Het kamp gaat verder door met grote opluchting en veel dank aan zowel de kampleiding, de betrokken hulpdiensten alsook aan de jeugddienst en burgemeester van Ingelmunster die ter plaatse was. De groep wordt nu verder ondersteund door de pedagogische staf van Scouts en Gidsen Vlaanderen die samen met de groepsleiding, zowel leden en leiding op het kampterrein, als ouders en vrienden begeleiden.

Jan Van Reusel
woordvoerder nationale leiding