10 okt - Pieter Lauwers is onze nieuwe verbondsvoorzitter

We hebben een nieuwe verbondsvoorzitter (VV): Pieter Lauwers. Gekozen op de verbondsraad van oktober 2018. De verbondsvoorzitter staat als vrijwilliger aan het hoofd van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Hij coƶrdineert samen met een andere vrijwilliger, de verbondsbeheerder (VB), Pieter Verberck, en de verbondscommissaris (VC), Anton Smagghe de nationale werking van onze jeugdbeweging. Je kan de verbondsvoorzitter onder andere tegenkomen op Herfstontmoeting en het Groepsleidingscongres.

Pieter Lauwers (25) groeide op van kapoen tot groepsleider bij de scouts van Hoboken. In 2016 werd hij districtscommissaris voor Hollebeek (gouw Antwerpen) en startte hij als vormingsbegeleider. Vorig jaar was Pieter op de wereld-gidsen conferentie (WAGGGS) en ontwikkelde hij mee strategische doelstellingen van scouting & guiding. Hij helpt mee om het Belgische verhaal voor te stellen en uit te dragen tijdens de komende Jamboree van 2019.

Pieter wil als voorzitter mensen samenbrengen binnen scouting en verbinden over de verschillen heen.