23 Nov - Registreer je kamp voor 1 maart ...

... en Scouts en Gidsen Vlaanderen zoekt voor jullie uit waar je mag spelen en hout mag sprokkelen (bosaanvraag).

Hoe?

Registreer je kamp voor 1 maart op www.scoutsengidsenvlaanderen.be/kampregistratie, ook als je nog niet weet met hoeveel leden jullie op kamp zullen zijn. De kampplaats en een geschat aantal leden is voldoende. Je kan het ledenaantal later nog aanpassen of verfijnen.

Waarom moet ik het kamp registreren voor 1 maart?

• Zo zijn jullie bereikbaar in geval van nood (ongeval, problemen op het thuisfront, natuurrampen, gezondheidsrisico's of andere onvoorziene omstandigheden) voor de mensen die bij Scouts en Gidsen Vlaanderen de noodlijn opvolgen.
  • Zo moeten jullie - in de meeste gevallen - niet zelf bij de kampgemeente melden dat jullie bij hen op kamp komen. Scouts en Gidsen Vlaanderen geeft, op basis van de kampregistraties, aan alle kampgemeentes door welke groepen ze wanneer mogen verwachten. Dat heet meldingsplicht. Opgelet: sommige gemeentes verwachten dat je dat ook nog eens zelf doet.
  • Zo moet je, vanaf dit jaar, ook niet langer zelf je bosaanvraag doen. Ook dat doet Scouts en Gidsen Vlaanderen voor jullie. De plannen komen dan kant-en-klaar in jullie mailbox na bevestiging bij het Agentschap Natuur & Bos of het Departement Nature & Fôret.

Te laat?
Deadline van 1 maart gemist? Dan moet je zelf de bosaanvraag doen én zelf bij de gemeente melden dat jullie bij hen op kamp komen.

Vragen? Mail naar kamp@scoutsengidsenvlaanderen.be