20 Mar - Fiscale attesten belastingvrije giften verstuurd

Wie dat wil, kan een belastingvrije gift doen aan een scoutsgroep. Daarvoor krijg je in ruil belastingsvermindering. Tenminste als je een fiscaal attest van Scouts en Gidsen Vlaanderen kreeg en dat bij je belastingsaangifte voegt. Deze week maakte en verstuurde de boekhouding van Scouts en Gidsen Vlaanderen de fiscale attesten voor de belastingvrije giften van het aangiftejaar 2018.

Om belastingvrije giften te mogen ontvangen, moet je een erkenning hebben. Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft die erkenning, maar daaraan zijn strikte voorwaarden gekoppeld. Zo moet elke belastingvrije gift een gift zijn en mag het geen rechtstreekse tegenprestatie van de groep inhouden.

Door die erkenning maakt Scouts en Gidsen Vlaanderen het mogelijk dat scoutsgroepen gebruik maken van het systeem van fiscale giften. Elke scoutsgroep kan een eenmalig project indienen. Een project kan maximum twee jaar lopen. Als het gaat over grond en/of gebouwen kan het hernieuwd worden. Opgelet: er zijn wel enkele verplichtingen waarmee je rekening moet houden. Zo moet je onder meer de facturen bijhouden.

Meer info over belastingvrije giften vind je op  de projectaanvraag.