28 Mar - Jaarthema-nacht 30/3

SCOUTS gidsen IN HET DONKER ... Op 30 maart 2019 tussen 20u30 en 21u30 doet de hele wereld n.a.v. 'Earth Hour' het licht uit. Die nacht nodigt Scouts en Gidsen Vlaanderen alle 83.500 leden in alle hoeken van Vlaanderen uit tot hun Jaarthema-nacht. In het kader van het huidige jaarthema Minder Is Meer zet scouting namelijk in op zorg voor het leefmilieu, en roept de nationale leiding alle 500 groepen op om die avond en nacht activiteiten in het donker te organiseren als signaal tegen verspilling.

Scouts en Gidsen Vlaanderen sluit daarmee aan op 'Earth Hour', de grootste klimaatactie ter wereld, op touw gezet door het WWF. Met deze actie speelt scouting actief in op de actuele bekommernis van kinderen en jongeren. Van jong tot oud worden scouts aangemoedigd om alle lichten te doven en hun activiteiten in het donker te plannen; gewone spelen in of rond het lokaal met aangepaste regels, spannende sluip- of schimmenspelen, een aangepaste play-list, blindproeverij of pionieren bij kaarslicht: via de website geeft de nationale leiding tal van concrete uitdagende tips waar niemand bang van wordt en die het duister belichten als een sfeervol speelterrein:

scouts GIDSEN in het donker

Samen ben je zichtbaarder dan alleen; ook in het pikdonker. Daarom wordt aan scouts ook voorgesteld om op 30/3  hun omgeving te gidsen door de nacht; andere jeugdbewegingen op sleeptouw te nemen,  op stap te gaan het donker tegemoet met één klaarheldere boodschap: Minder is Meer!

MAP met plaatselijke initiatieven.

Jan Van Reusel
communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be