Zoek

01 Apr - Nieuw jaarlied Scouts en Gidsen Vlaanderen geschreven door DJ Yolotanker

DJ Jolotanker maakt volgend jaar het jaarthemanummer. We doen dit doordat er steeds moeilijker bands gevonden worden die een nummer willen maken voor Scouts en Gidsen Vlaanderen. En om meer aan te sluiten bij de doelgroep.

Na het grote succes van “Kind van de Duivel” merkten we dat onze jongere leden wel een stevig nummer kunnen hebben. Daarnaast zijn onze jaarthemanummers van de laatste jaren nooit echt radicaal anders qua stijl. Wel altijd heel divers, maar een stijlbreuk kwam zelden voor. Daarom zochten we dit jaar een creatieve maker in een wel extreem andere hoek.  

Ons oog viel dan ook redelijk snel op DJ Yolotanker die bekend staat voor zijn nummers die een leuke beat hebben en uitblinken in eenvoud. Het hoge fungehalte sprak ons erg aan. Ook neemt hij zichzelf niet al te serieus en dat kunnen we zeker waarderen.

Het blijft natuurlijk wel een uitdaging om een boodschap als een jaarthema te verpakken in een nummer zoals Yolotanker ze maakt. We zijn heel benieuwd naar wat het resultaat gaat zijn. De eerste voorstellen vonden we alvast zeer prikkelend.  

Als dit goed geëvalueerd wordt, overwegen we om volgend jaar een metalnummer te maken. Het heeft nog niet veel zin om te vissen naar het resultaat. Want dat tonen we uiteraard pas op Herfstontmoeting.