24 Apr - op 27/4 wordt Aalst AKABE park

Komende zaterdag 27 april blaast Scouts en Gidsen Vlaanderen een hele dag verzamelen in Aalst voor alle leden en leiding die binnen scouting werken en spelen met een beperking. AKABE ('anders kan best') noemt onze werking die zo'n 2.000 kinderen en jongeren telt uit een 30-tal groepen in Vlaanderen die inzetten op een uniek jeugdbewegingsaanbod voor mensen met een beperking. Daarnaast zijn nog enkele honderden leden aangesloten bij één van de 500 scouts of gidsengroepen, al dan niet met een speciale tak, die bijzondere aandacht hebben voor beperkingen; nationaal pleit Scouts en Gidsen Vlaanderen immers voor een inclusieve werking waar mogelijk. Het aantal leden en groepen die hierop intekenen groeit jaarlijks.

Op 27 april komen we met z’n allen naar buiten voor de derde editie van onze Akabedag. We vieren dan dat we trots zijn om scout te zijn. Akabegroepen en takken uit heel Vlaanderen verzamelen die dag in Aalst om samen het spel van scouting te spelen. De samenhorigheid en beleving staan die dag voorop, maar tegelijk willen we de wereld laten zien dat een beperking ons niet tegenhoudt om te spelen, ravotten, sjorren en plezier te maken. We zijn scouts en gidsen en willen dat die dag aan iedereen laten zien. Met een show zetten we de dag in waarna we ons verspreiden om in kleinere groepen allerlei activiteiten te doen. Zo zullen er sommigen de stad in trekken voor een stadsspel. Andere gaan aan de slag met sjorhout en touw om een zotte constructie te bouwen, of leven zich helemaal uit in allerlei pleinspelen. We proberen die dag voor iedereen iets aan te bieden en hierbij komen onze speelvelden zeker aan bod (spel, tocht, technieken, expressie). Met een groot massaspel en een afsluitende show beëindigen we deze feestdag.

Plaats van afspraak: Werfplein, Aalst. Een deel van het programma gaat ook door op de nabijgelegen Graanmarkt.

Programma: * 9u tot 10u: Aankomen, aanmelden en randanimatie * 10u30: Start show * 11u.: Activiteitenmoment 1 * 12u. Middageten * 13u30: Activiteitenmoment 2 * 14u30: Massamoment * 15u30: Slotshow * 16u.:Afsluiten

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be