Zoek

26 Apr - Bosaanvragen zomerkampen '19 ... nog even geduld

Voor alle groepen die voor 18 maart hun kampregistratie in orde brachten, neemt Scouts en Gidsen Vlaanderen de bosaanvraag over. Het kost heel wat werk om van alle tijdig geregistreerde kampen de juiste gegevens te pakken te krijgen. Deze moeten ook in de juiste vorm aangeleverd worden. Voor een 800-tal kampen is dat een klein huzarenstukje.

Voor groepen die op kamp gaan in Vlaanderen:

Jullie kregen normaal gezien via mail een naam van de speelzone waar jullie terecht kunnen. Soms is het ook zo dat er niet onmiddelijk speelbos in de naburige omgeving is, maar dan werd dit ook zo gemeld. Je kan ook bij de kampgemeente nog eens horen waar er speelmogelijkheden zijn.

Voor groepen die op kamp gaan in Wallonië

De administratie hiervoor is net helemaal rond. De aanvragen worden eerstdaags verstuurd naar het "Departement de la Nature et des Fôrets"Normaal krijgen jullie rechtstreeks van het cantonnement waar jullie op kamp gaan een antwoord. Verwacht dit antwoord in de loop van mei/juni

OPGELET: het is altijd belangrijk om je aan deze zones te houden. Soms kan je wel bij privé-eigenaars bekomen dat hun bos ook gebruikt mag worden voor sprokkelhout, of om in te spelen. Maar dan moet je altijd zeer expliciet toestemming hebben van de eigenaar. Let er ook op dat je de echte eigenaar te pakken krijgt.

 

Groepen die na 18 maart hun kampregistratie in orde brachten, moeten zelf de nodige aanvragen doen. Meer informatie hierover vind je op www.opkamp.be