07 May - Fuif gepland?

www.ikorganiseer.be is gloednieuw en bedoeld voor iedereen die een muziekevenement organiseert. Je vindt er van alles over geluidsnormen, Sabam, ecologisch organiseren, brandveiligheid en drugspreventie. Op Instagram  en Facebook prikkelt ikorganiseer.be alle organisatoren met verhalen en relevant nieuws.

www.ikorganiseer.be is gemaakt door jeugdwerkorganisatie Formaat vzw, in samenwerking met De Ambrassade, Chirojeugd Vlaanderen, Scouts en Gidsen Vlaanderen, KLJ, Bataljong, KSA, en muzikantenorganisatie Poppunt.

www.ikorganiseer.be is de opvolger van fuifpunt.be. Die website bood tot 2017 informatie over alles wat te maken had met fuiven. Die term en informatie is anno 2019 te beperkt en komt niet meer tegemoet aan de nood van organisatoren. Formaat (de federatie van het jeugdhuiswerk) bouwde jarenlang expertise op over muziekevenementen. Zij kregen dan ook van minister Gatz deze doelstelling in 2018.

Formaat directeur Tom Dierckx:

"Vlaanderen telt heel wat muziekevenementen voor en door jongeren. Van een concert in het jeugdhuis of een jeugdbewegingsfuif tot initiatieven uit een bepaalde subcultuur. De evenementen zijn even divers als de  jongerencultuur zelf.

De nood aan ondersteuning en kwalitatieve informatie over de organisatie van evenementen is dan ook groot. Dankzij de samenwerking met alle grote spelers uit het jeugdwerk en Poppunt zijn we ervan overtuigd daarin te slagen."

www.ikorganiseer.be is voor organisatoren dé plek bij uitstek om betrouwbare en kwalitatieve informatie te raadplegen.

Maar inspiratie uitwisselen met elkaar wordt minstens even belangrijk. Daarvoor doen we beroep op alle spelers uit het veld. Via instagram  en facebook  wil ikorganiseer.be jongeren prikkelen met verhalen, updaten met relevant nieuws en hen een collectieve stem geven.

Vlaams Minister van Jeugd Sven Gatz:

"Vlaanderen is rijk aan jongeren die binnen en buiten het jeugdwerk experimenteren met organiseren. Een onestop-shop als ikorganiseer.be zal hen goesting geven om vooral zo verder te doen en nog vele anderen zin geven om te ondernemen. Het is mooi om te zien hoe alle experts in het veld hiervoor de krachten bundelen. Dankzij hen krijgen jongeren de nodige inspiratie, info en tools om de vele evenementen in onze regio naar een nóg hoger niveau te tillen."

foto ©Lisa Goethals

Zijn jullie fier op jullie evenement en willen jullie een best-practice delen met andere muziekorganisatoren? Laat ons iets weten.