12 Sep - Makers jaarthema

Nathalie ooit lid en foerier van Scouts Roeselare en Jasper ooit lid en leiding van Scouts Sint-Pieter uit Mol kennen elkaar van het werk. En ze maakten het jaarthemalogo van dit jaar. Ze deden dat vooral na de uren op hun bureau met een lekkere bezorgmaaltijd bij.

Hoe gingen jullie te werk?

Het begon allemaal met een brainstorm op basis van een visietekst van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Daarna maakten we elk een voorstel dat vooral groeide door veel ideeën te pingpongen. Uiteindelijk was het voorstel van Jasper het sterkste. En gingen we samen verder om dit te finetunen. Zo zijn er bijvoorbeeld 4 of 5 achtergronden geweest achter de scoutsgroet.

Ook kleuren kiezen deden we heel grondig. Met een pantonekaart uitgespreid op de grond, om zo de juiste tint blauw te vinden. We gaven ook namen aan de kleuren. Zo is het Dromerig lichtblauw een verwijzing naar de totem van Nathalie: Dromerige Spreeuw.

We hebben ook veel gemaild met An Laenen van de Dienst Communicatieprducten van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Zo'n jaarthemalogo moet inhoudelijk ook helemaal aansluiten bij die visietekst en dat was soms wel zoeken.

Hoe is het om jullie werk nu overal te zien hangen?

Volgende week is het opening in Roeselare, maar ook deze week was het scouts. Ja, dan kijk je wel eens of het al op hun hemd hangt. In mijn groep zijn ze ook een groot bord aan het maken. En dat is dus wel indrukwekkend.

Jasper en Nathalie gingen ook al eens piepen op Herfstontmoeting. Jasper was echt omvergeblazen van hoe je daar alles opeens in het groot ziet hangen. "Dan zijn er banners, bekers, T-shirts en is het opeens superecht!" Het moment dat het jaarkenteken beschikbaar was, is Jasper er ook meteen 20 gaan kopen. En sinds kort staat er op het bureau ook een prijsbeker te blinken met als opschrift: "Beste jaarthema ooit." Zelf laten bedrukken uiteraard ;-).

Ook zin om eens een jaarthema te maken?

Stel je kandidaat bij An Laenen van de Dienst Communicatieproducten van Scouts en Gidsen Vlaanderen, al@scoutsengidsenvlaanderen.be  Het gaat om een vrijwilligersengagement.