17 Dec - Je bent wat je voelt

Vanaf nu kunnen alle leden van Scouts en Gidsen Vlaanderen zelf bepalen wat ze in de Groepsadministratie  naast de term 'geslacht' (laten) aanvinken: mannelijk, vrouwelijk of andere. Omdat iedereen uniek is. En niet iedereen zich goed voelt in het hokje 'mannelijk of 'vrouwelijk'. Soms stemt je biologisch geslacht niet overeen met je genderidentiteit. Soms voel je je gewoon niet thuis in de strikte jongens-/meisjes opdeling. Bij Scouts en Gidsen Vlaanderen willen we alle leden en leid(st)ers genoeg ruimte geven om te ontdekken wie ze zijn, ook al wijkt dat (een beetje) af van die tweesplitsing.

Merk je dat het thema bij één van je leden leeft? Vraagt een giver of er niet langer V van 'verkenner' op zijn lidkaart kan staan, maar G van 'gids'? Neem dan de tijd voor een goed gesprek. Het is vooral belangrijk dat jullie er als groep samen voor zorgen dat iedereen zich goed voelt. En als het voor iemand veel betekent om in onze Groepsadministratie bekend te staan onder een ander geslacht, dan kan dat. Hier helpen we je alvast op weg om zo'n gesprek binnen de leidingsploeg, met je leden of met ouders aan te gaan:  veelgestelde vragen.

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be