Zoek

08 Feb - Ciara : weet uit welke hoek de wind waait!

Zondag wordt zware storm verwacht; het KMI waarschuwt dat code 'oranje' van kracht is en grote kans bestaat op schade door zeer felle winstoten en hevige regen. We gaan ervan uit dat onze leiding op de hoogte is van dit aangekondigde noodweer en vertrouwen erop dat het programma - met eventueel geplande activiteiten in parken, bossen, op het water of tochten te voet en per fiets - hierop wordt aangepast en richtlijnen worden opgevolgd. Van gezelschapspelletjes binnen tot eventueel afgelasten van plannen in het oog van de storm naar de avond toe. Ook bij de lokalen is het aangewezen aandachtig te zijn voor mogelijk vallende dakpannen en ander losliggend materiaal. Via Be Alert blijf je op de hoogte van crisisinfo; voor hulpdiensten werd het nummer 1722 geactiveerd en veiligheidsmaatregelen die je kan nemen voor, tijdens en na de storm vind je bij R!SICO-INFO

Anyway the wind blows  

Een storm is niet alleen gevaarlijk, maar tegelijk een bijzondere ervaring. Wanneer je de nodige voorzichtigheid aan de dag legt, kan het een heerlijke beleving zijn om extreem weer en wind aan den lijve te ondervinden, te horen, te zien en te voelen. Scoutdagend? Bij krachtige wind is binnen blijven echter de boodschap, buiten bereik van rondvliegende takken of verkeersborden. Een intense storm kan ook dreigend, overweldigend zijn en sommige kinderen beangstigen. Gezond verstand en scoutmoedigheid troef ...

Jan Van Reusel
communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be