22 Feb - 22 februari: denk, gids, scout

Op 22 februari staan scouts en gidsen wereldwijd stil bij hun vriendschap. Dan herdenken we immers de geboorte van Lord Robert Baden-Powell (geboren in 1857), stichter van scouting; toevallig of niet ook de verjaardag van zijn vrouw (geboren in 1889) Olave Baden-Powell, oprichtster van guiding. Momenteel zijn er meer dan 50 miljoen scouts en 10 miljoen gidsen actief in 170 landen. Overal heeft scouting en guiding betekenis als avontuur, telkens anders maar telkens empowerend met jonge mensen.

Vele leden en leiding trekken op deze ‘denkdag’ hun uniform aan: prepared.

‘Laat de wereld een beetje mooier achter dan dat je hem gevonden hebt’; gesterkt door die zending van onze founder blijft Scouts en Gidsen Vlaanderen inzetten op ontplooiing van kinderen en jongeren als individu, in groep en binnen de samenleving; for ’creating a better world* ’ ...

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be

* baseline World Organization of the Scout Movement - foto: lady BP