14 Mar - corona is geen feest

De regering heeft heel wat maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. De vele toffe initiatieven van jongeren om kwetsbaren in onze samenleving te helpen blijven niet onopgemerkt en worden alleen maar aangemoedigd.

Jammer genoeg merkt men ook dat jongeren nog steeds feestjes organiseren. Dit is echt wel heel schadelijk voor de maatregelen. Vandaar dat het Nationaal Crisiscentrum vraagt aan Scouts en Gidsen Vlaanderen om volgende boodschap mee te verspreiden onder de leden van alle jeugdbewegingen om hiermee zoveel mogelijk jongeren te bereiken:

Alle bijeenkomsten doen op dit moment onze inspanningen teniet. Lockdown- of andere feestjes zijn erg jammer. We doen als land een enorme inspanning om onze zorgsector en kwetsbare personen te beschermen. We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt. We hebben maar één kans om dit virus tegen te houden en dat is nú.

#samentegencorona

Jan Van Reusel