16 Mar - UPDATE 16/3 scouts in tijden van Corona

We volgen als nationale leiding de ontwikkelingen i.v.m. corona nauw op en brengen hier updates van informatie voor Scouts en Gidsen Vlaanderen.

UITGANGSPUNT BLIJFT DAT ALLE ACTIVITEITEN EN SAMENKOMSTEN VAN SCOUTING WORDEN OPGESCHORT TOT 3 APRIL ALVAST.

Nieuwe richtlijnen:

Activiteiten paasvakantie: advies om voorlopig niets nieuw in te plannen of te reserveren; op 18/3 is er overleg met minister Dalle voorzien waarna een update zal volgen.

Buitenlandse kampen: geboekt in de paasvakantie moeten blijven opvolgen wat het reisadvies van Buitenlandse Zaken is of wordt. Momenteel raadt onze 'ploeg Internationaal' aan voorlopig geen initiatieven voor scouting naar het buitenland te plannen of boeken naar komende zomer toe

Kampvisa: we vragen zo veel mogelijk de digitale weg te bewandelen; indien nodig verzenden we in plaats van te laten ophalen.

Verzekerbaarheid buitenDIENST: met het aanbod van de Vlaamse Regering om vrijwilligerswerk in Vlaanderen breed te verzekeren, vervalt deze dekking door Ethias en wordt deze verzekering niet langer via Scouts en Gidsen Vlaanderen voorzien!
HIER vind je meer info hoe je wel (gratis) verzekerd aan #VlaanderenHelpt kan beginnen ...

Opening Hopper winkel & gouwhuis in Gent op 4 april gaat niet door; zodra de omstandigheden rond corona zijn opgehelderd bekijken we dit verder. Vanaf  18 maart kan iedereen (behalve op zaterdag) terecht op het nieuw adres: Antwerpsesteenweg 242, 9040 Sint-Amandsberg.

De productie van herbruikbare bekers in Frankrijk loopt als gevolg van de corona-epidemie vertraging op waardoor we een latere leveringsdatum verwachten in Hopper Winkel; volg onze updates om erbij te zij wanneer we nieuwe voorraad hebben.

Moet je bestellingen of reservaties annuleren omdat je activiteit of weekend niet meer kan doorgaan? Contacteer dan zo snel mogelijk de leveranciers en/of uitbater van je weekendplaats of feestzaal. Probeer onderling een regeling te treffen:

• Kan de activiteit (zonder kosten) verplaatst worden naar een nieuwe datum?
  • Kan er een financiële regeling getroffen worden voor reeds betaalde goederen/diensten?
  • Zet (nieuwe) afspraken duidelijk op papier, zodat er nadien geen discussie over kan zijn.
  • Nog enkele tips:
  • Bekijk aandachtig de annulatievoorwaarden van je contract(en).
  • Heb je al kaarten verkocht voor je evenement? Betaal deze dan zo snel mogelijk terug.

Heb je nood aan ondersteuning bij je contracten? Stuur ons dan een bericht via beheer@scoutsengidsenvlaanderen.be

Afhaalmaaltijden organiseren (take-out), al dan niet als vervanging van restaurantdagen is géén goed idee. Enkel indien het voedsel voor deze activiteit reeds aangekocht was en anders verspild zou worden, kan het, mits uiterst strikte hygiëne voorschriften bij de maaltijdbereiding. Nieuwe acties opzetten en organiseren kan niet.

Wat er ook speelt, laat de scout of gids in ieder van ons meespelen ...

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be