Zoek

13 May - corona: scouts en gidsen blijven op de uitkijk

Uit de briefing vandaag door de veiligheidsraad blijkt dat de maatregelen verder evolueren maar voorlopig niets veranderen voor de wekelijkse activiteiten van scouting; die wijziging volgt wellicht pas in een volgende fase die ten vroegste start vanaf 8 juni. De beslissingen daarover (o.a. rond jeugdkampen, geleidelijke versoepeling bij evenementen, ...) verwachten we eind mei zodat we dan kaart en kompas hebben om de zomer in te trekken. 

Achter de schermen werken we met alle organisaties in het jeugdwerk, overheden en wetenschappelijke experts nauw samen aan een veilig, verantwoord kader rond zomeractiviteiten met kinderen en jongeren. We houden jullie hier op de hoogte van zodra er nieuwe relevante informatie zou zijn. 


JanVan Reusel
communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be