03 Jun - kampen kunnen uit de startblokken

Met meer dan gewone aandacht blijven we de evolutie volgen van maatregelen om corona in te perken. Uit de briefing vandaag door de Nationale Veiligheidsraad, leiden we voor scouting af dat vanaf 8 juni alles kan doorgaan wat nodig is als voorbereiding op de kampen, en dit binnen het kader van wat voortaan ‘6 individuele gouden regels’ wordt genoemd. Dat wil zeggen dat met leiding, leden en ouders alle noodzakelijke materiële en informatieve voorbereidingen van het kamp mogen worden georganiseerd. We doen dat vanuit onze individuele bubbel van maximum 10 personen en volgens de hygiënische richtlijnen zoals afstand houden, in de buitenlucht, handen wassen, ... .

Inmiddels vind je op deze website ook alle info, vragen en antwoorden in verband met de aanloop naar onze zomerkampen.

We bekijken komende dagen samen met de jeugdsector hoe we deze versoepeling voor alle jeugdbewegingen gelijk kunnen vertalen naar de gewone werking en activiteiten. We komen dan hier met verdere updates.

Voor Herfstontmoeting is het duidelijk dat we naar eind augustus toe niet de vereiste versoepeling mogen verwachten om HO’20 te laten doorgaan; om HO in de gekende vorm te kunnen organiseren is nu overigens ook de deadline verstreken. Volgende dagen buigt een stuurgroep zich over wat eventueel als alternatief zou kunnen plaatshebben om het nieuwe scoutsjaar op te starten.

Zonnig spoor & goede jacht!

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be